WIJ LEGGEN DE ASSE WERKWIJZE UIT

“We begeleiden je graag naar het buitenland”

Hoe werkt ASSE Nederland? We vinden persoonlijke begeleiding ontzettend belangrijk. Dit is dan ook de rode draad in onze werkwijze. Je wordt zowel in Nederland als in het buitenland begeleid door ASSE. We besteden veel aandacht aan je aanmeldingsprocedure en de plaatsing bij de (door jou gekozen) high school. In zeven stappen leggen we je uit hoe jouw high school begeleiding eruitziet en wat je kunt verwachten bij de aanmeldingsprocedure, voorbereiding en het uitwisselingsavontuur.
Wij begeleiden je
stap voor stap op jouw highschoolavontuur naar het buitenland!
ASSE Werkwijze

Via ASSE Nederland begeleiden wij jou in 8 stappen naar een high school in Amerika, Canada of Mexico. Lees hieronder wat deze stappen precies inhouden.
Wil je graag meer informatie? Je kunt altijd contact met ons opnemen of een persoonlijk gesprek inplannen.

WE ZETTEN ALLES VOOR JE OP EEN RIJ

ASSE werkwijze: hoe begeleiden we jou?

Ben je enthousiast en wil je dolgraag jouw aanmeldingsprocedure starten? Je meldt je gemakkelijk aan via ons online aanmeldingsformulier. Hierna krijg je een eigen online dossier, waar we alle persoonlijke informatie in opslaan: je hobby’s, interesses en je brief aan je toekomstige gastgezin. Ook nemen we een interview met je af. Voor de uitwisselingsstudenten die naar Amerika gaan zit hier ook een Engelse test bij inbegrepen. Het interview duurt ongeveer 2,5 uur en vindt plaats in Nijmegen of online.

Als we al jouw gegevens hebben ontvangen, sturen we dit door naar onze partner in het buitenland. Kort hierna, hoor je via ons of je bent geaccepteerd voor het programma. Als jij bent geaccepteerd, ben jij zeker van een high school uitwisseling! Jouw voorpret kan dus beginnen.

We organiseren altijd een voorbereidingsbijeenkomst voor onze ASSE-uitwisselingsstudenten. Een ideale manier om andere ASSE-uitwisselingsstudenten te ontmoeten en je samen met je ouders voor te bereiden op het high school programma dat je gaat volgen. Je ontvangt een informatiepakket tijdens deze bijeenkomst. Hierin vind je o.a. reisinformatie, maar ook informatie over het land, de cultuur en de contactgegevens voor je ouders tijdens de uitwisseling. Alle ASSE-studenten ontvangen ook een leuke tas van ASSE International. De bijeenkomst wordt op een leuke centrale locatie in het land georganiseerd en duurt ongeveer 2,5 uur.

Het kantoor van ASSE in het buitenland gaat met jouw dossier op zoek naar een passend gastgezin. Zodra er een match is en we een geschikt gastgezin en High School voor je hebben gevonden nemen we contact met je op. Je krijgt dan ook de gegevens van je gastgezin, zodat je al in contact kunnen komen en elkaar digitaal kunnen ontmoeten.

Vanaf Amsterdam Airport Schiphol vertrek je naar jouw high school bestemming. Er is iemand van ASSE Nederland aanwezig op de luchthaven. Je vliegt alleen of samen met andere ASSE-uitwisselingsstudenten. Hier start jouw reis en neem je echt afscheid van je familie en vrienden!

Je start jouw uitwisseling met unieke oriëntatiedagen als je naar Amerika gaat of naar het Franstalige deel van Canada. De ASSE-uitwisselingsstudenten in Amerika gaan naar New York voor hun oriëntatiedagen en de studenten in het Franstalige gedeelte van Canada gaan naar het French Language Camp in Montreal. In Mexico heb je de mogelijkheid om jouw uitwisseling te starten met Spaanse taallessen. Je zorgvuldig geselecteerde gastgezin haalt je op van het vliegveld. Je hebt even de tijd om te settelen, met iedereen persoonlijk kennis te maken en je eigen plekje te vinden in je nieuwe thuis. Je gaat je nu ook persoonlijk inschrijven bij je high school en hierna gaat je schooljaar of -semester van start! De ASSE Area Representative begeleidt jou te plaatse. Via bijeenkomsten en tripjes die door je Area Representative georganiseerd worden ontmoet je ook andere internationale uitwisselingsstudenten in jouw regio. In Amerika worden er ook ASSE Field Trips georganiseerd waar je aan kunt deelnemen. Dit zijn unieke reizen met andere ASSE Internationals die je nog meer van het land laten ontdekken.

Na je uitwisseling krijg je een certificaat als je jouw programma hebt voltooid. Je kijkt terug op een geweldige ervaring die je leven blijvend beïnvloedt. Je kunt als oud ASSE-uitwisselingsstudent ambassadeur worden van ASSE Nederland. Als ASSE-ambassadeur vertel jij nieuwe uitwisselingsstudenten over jouw high school ervaring en geef je tips & tricks zodat studenten zich nog beter kunnen voorbereiden. We organiseren na terugkomst ook een ASSE-reünie voor alle uitwisselingsstudenten die hun high school programma hebben afgerond.