HET WERELDWIJDE NETWERK VAN ASSE INTERNATIONAL

“Actief in meer dan 40 landen wereldwijd”

ASSE staat bekend als één van de meest gerenommeerde internationale organisaties die sinds 1976 studentenuitwisselingen wereldwijd verzorgd. Het verhaal van ASSE International Student Exchange Programs gaat terug tot 1938. In dit jaar lanceerde het Ministerie van Onderwijs in Zweden een bilateraal uitwisselingsprogramma voor middelbare scholieren uit Zweden en Duitsland. Eind jaren ’40 werd dit programma uitgebreid naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

In 1976 werd de ASSE Foundation opgericht in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Amerika. ASSE Amerika heeft vervolgens als enige internationale uitwisselingsorganisatie de best mogelijke Full Listing-beoordeling gekregen van de Council on Standards for International Education Travel (CSIET). Wereldwijd heeft ASSE International de afgelopen 30 jaar het aanbod nog verder uitgebreid. In meer dan 40 landen in Europa, Amerika, Azië, Afrika en Oceanië bieden we diverse uitwisselingsprogramma’s aan voor middelbare scholieren en studenten.

Studentenuitwisselingen sinds 1976
Met onze jarenlange ervaring, opgebouwde netwerk en kennis, begeleiden we duizenden scholieren met hun internationale uitwisseling.