MAAK KENNIS MET HET ASSE TEAM

“Wij begeleiden je graag met jouw uitwisseling”

Het ASSE Nederland team werkt nauw samen met ASSE International en plaatst studenten al meer dan 45 jaar op verschillende high schools wereldwijd. Met het ASSE Nederland team plaatsen we studenten in Amerika, Canada en Mexico. Het unieke aan een ASSE-uitwisseling is dat je zowel in Nederland als op je locatie in het buitenland begeleid wordt door ASSE. We werken vanuit Nederland samen met de ASSE organisaties in Amerika, Canada en Mexico. Hierdoor kunnen we snel schakelen en werken we volledig op maat naar jouw wensen.

Ingrid Thoonen - Program Director

Ontmoet je ASSE Nederland, dan maak je kennis met Ingrid Thoonen. Ingrid begeleidt de ASSE-uitwisselingsstudenten van A tot Z. Ze weet als geen ander hoe het is om als tiener geplaatst te worden op een High School in het buitenland en met haar jarenlange ervaring bekijkt ze met veel expertise welke programma’s het beste aansluiten bij de wensen van onze studenten en hun ouders.

ASSE International
We bieden met ons internationale netwerk exclusieve high school programma's aan in Amerika, Canada en Mexico.

Het High School avontuur van Ingrid: Een ervaring voor het leven

"In 1985 begon mijn avontuur als 17-jarige. Mijn High School jaar in Amerika is een van de meest waardevolle ervaringen van mijn leven. Als senior van de Class of '86 kreeg ik de kans om een jaar lang bij een Amerikaans gastgezin te wonen en naar een Amerikaanse High School te gaan, dus te leven als een echte Amerikaanse tiener.

Ik woonde in Rowland Heights, in de County of Los Angeles in Californië. Mijn gastgezin had twee kinderen die iets jonger waren dan ik. Nog steeds heb ik contact met mijn gastgezin en met mijn beste vriendin uit die tijd. Zij is zelfs een paar keer naar Europa en Nederland gekomen met haar gezin, en met haar heb ik na mijn High School jaar diverse reizen in Amerika gemaakt. We hebben na al die jaren nog regelmatig contact en kijken weer uit naar een volgende ontmoeting. Dus Friends Forever!

Je hoorde toen nog niet zoveel van een tussenjaar en een High School exchange en daardoor kon je je ook minder voorbereiden dan nu. Het leek mij superleuk en ik kreeg de kans en heb die meteen gepakt. Ik heb me aangemeld en ben na mijn HAVO-examen gegaan. Er was nog geen internet, e-mails of WhatsApp. Communicatie met thuis was brieven sturen met foto’s en ik belde 1x per maand collect call met mijn ouders, broers en zussen.

Ik ging met de gele Amerikaanse schoolbus naar school. Mijn High School had heel veel vakken die ik in Nederland niet kende en heel veel sportmogelijkheden. Hoewel ik hockey en skiën moest missen, want dat waren een van de weinige sporten die ze niet hadden, werd ik lid van het softbal- en zwemteam. Dat was een goede manier om nieuwe vakken en sporten te ontdekken en nieuwe vrienden te maken.

Het was een geweldige en leerzame ervaring die ik niet had willen missen. Je bent opeens in een ander land en moet dan alles zelf doen. Je leert veel over andere culturen en over jezelf. Het is een ervaring die ik iedereen zou aanraden en waarvoor ik dankbaar ben dat ik die kans heb gehad.

Ik ben moeder van twee tienerzonen en kan me voorstellen hoe het voor ouders is als hun kind een jaar High School wil gaan doen. Met mijn ervaring als oud High School student én als ouder kan ik uit ervaring spreken als jongeren interesse hebben, ze goed voorbereiden op hun uitwisselingsjaar en de contactpersoon zijn voor de ouders zodra hun kind in het buitenland zit.

Mijn eigen High School ervaring heeft me geleerd dat deze reis niet alleen een jaar van academische groei is, maar ook een reis van persoonlijke ontwikkeling, het opdoen van levenslange vriendschappen en het ontdekken van een nieuwe kijk op de wereld. Het is een kans die je niet mag laten schieten. Als ik mijn eigen verhaal als bewijs mag gebruiken, dan belooft dit avontuur voor jou en je kind net zo waardevol te worden als het voor mij was."

ASSE Missie & Visie

Sinds onze oprichting in 1976 hebben we in meer dan 45 jaar tijd duizenden studenten geplaatst op een high school in het buitenland. Het is onze missie om internationaal begrip te bevorderen door middel van educatieve - en interculturele programma's. Een waardevolle missie waar we ons met het hele ASSE International team iedere dag weer opnieuw voor inzetten.