High School Canada

POPULAIRSTE SCHOOLDISTRICTEN CALGARY EN VANCOUVER | JAAR, SEMESTER OF LANGER

Kies jouw eigen High School in Canada

Het High School Canada Choice programma is enorm populair onder onze High School scholier. Binnen dit programma kies je specifiek voor een van de beste en populairste schooldistricten van Canada. Je kunt naar de adembenemende Canadian Rockies, ook wel bekend als het schooldistrict Calgary, of je kiest voor het moderne Vancouver. Je krijgt les op zeer hoog niveau van goed gekwalificeerde leraren en je hebt een ruim aanbod in schoolvakken en sporten. Jij hebt de touwtjes zelf in handen. Na het afronden van je high school periode kun je ook een middelbare school diploma halen.

Highlights Canada Choice
 • Calgary of Vancouver
 • Ruim aanbod in vakken en sporten
 • Kies je regio/school - hoog opleidingsniveau
 • Semester, jaar of zelfs meerdere jaren!
Keuze uit de beste schooldistricten
Je kiest zelf of je geplaatst wordt in Calgary, ook wel bekend als de Canadian Rockies, of het populaire Vancouver.
Waar kies jij voor?
Dit zijn jouw opties
Bestemmingen
  Populairste schooldistricten:
 • Calgary
 • Vancouver
Vertrekperiode
 • Jaar: augustus of september
 • Semester: augustus/september of januari
Leeftijd
 • 14 tot 18 jaar
Prijzen
 • Jaar: vanaf 26.450 EUR
 • Semester: vanaf 17.450 EUR

WE ZETTEN ALLES VOOR JE OP EEN RIJ

High School Canada Choice: Wat zijn de opties?

We werken binnen dit programma samen met twee populaire districten in Canada. Om je een goed beeld te geven van de keuze die je hebt, geven we je graag een overzicht waaruit je kunt kiezen.

Vancouver
British Columbia School District
• Downtown Vancouver – British Columbia
• Greater Vancouver – British Columbia
• Vancouver Island – British Columbia

Calgary
Alberta School District
• Rocky Mountains - Alberta

Schooldistrict Vancouver
Vancouver ligt in het westen van Canada, in de provincie British Columbia. Vancouver is enorm populair door de unieke ligging tussen de bergen en de zee. Zo zijn er veel outdoor activiteiten razend populair in dit district. Denk hierbij aan fietsen, wandelen, hiken, schaatsen, honkbal, zwemmen, gymnastiek, skiën in het Whistler-gebied en zeilen. Vancouver is een van de weinige plaatsen in de wereld waar je ’s ochtends kunt gaan zeilen en einde middag op de ski’s kunt stappen. Naast sport is cultuur ook goed vertegenwoordigd. Theater, concerten, bioscopen, dans(voorstellingen), de Vancouver Art Gallery en Science World en het bekende Vancouver International Film Festival.

Je kunt wel zeggen dat je in Vancouver alles hebt. Niet zo gek dus dat menig High School scholier in dit district geplaatst wil worden. Bij dit programma kan dit ook. Wij hebben alleen de beste en meest populaire middelbare scholen in de regio geselecteerd voor het High School Canada Choice programma. Zo hebben we middelbare scholen op Vancouver Island en in het populaire Qualicum Beach. Dit zijn scholen die hoog op de ranglijst staan. Ze onderscheiden zich in een uitstekend vakkenaanbod met o.a. muziek, dans, beeldende kunst, film, techniek en vreemde talen, maar ook een breed sportaanbod. Vancouver is een mooie stad, gelegen in een prachtig gebied, is veilig, modern en vooruitstrevend. De ideale combinatie voor een internationale uitwisselingsstudent!

 

Schooldistrict Calgary
Calgary ligt in het westen van Canada, in de provincie Alberta. Het gebied wordt ook wel de Canadian Rockies genoemd. Calgary is een echte ‘Cosmopolitan City’ met meer dan 1 miljoen inwoners en een hoge ‘standard of living’. Wintersport is ontzettend populair hier en je kunt hier echt allerlei wintersporten beoefenen. In Calgary vindt je bijvoorbeeld het Canada Olympic Park, waar je kunt gaan rodelen, langlaufen, skiën, schansspringen, snowboarden of bobsleeën). In de Olympic Oval kun je gaan schaatsen of (ijs)hockeyen. Aan (winter)sporten dus geen gebrek! Naast sport heb je ook veel culturele activiteiten in Calgary. Muziek, dans, film, theater, kleinkunst en beeldende kunsten zijn allemaal goed vertegenwoordigd op de middelbare scholen.

Calgary biedt op meer dan 200 middelbare scholen academische programma’s aan. Meer dan 100.000 leerlingen volgen lessen op deze high schools. Als internationale uitwisselingsstudent krijg je op elke middelbare school een internationale coördinator toegewezen. Zij ondersteunen de leerlingen en bekijken samen met de uitwisselingsstudent wat ze willen bereiken tijdens hun uitwisselingsperiode. Alle high schools waar we mee samenwerken zijn onderdeel van de Calgary Board of Education. Dit zorgt ervoor dat alle scholen hetzelfde curriculum delen en ook voldoen aan de hoge onderwijsnorm. Niet voor niets is Calgary dus in enorm populair schooldistrict, waar je als uitwisselingsstudent op allerlei vlakken jezelf enorm kunt ontwikkelen.

Je wordt tijdens een highschool uitwisseling ook onderdeel van een Canadees gastgezin. Een geweldige ervaring! Je gastgezin wordt zorgvuldig door ons geselecteerd en voldoet aan alle richtlijnen van de Canadese overheid en ASSE International. De gastgezinnen nemen jou als volwaardig lid op in hun familie. Binnen de programmaprijs zit naast het collegegeld dat alle internationale studenten moeten betalen, ook een toelage inbegrepen voor je gastgezin. Canadese gezinnen staan midden in het gemeenschapsleven. In Vancouver en Calgary geniet je van het Canadese leven in een van de meest vooruitstrevende, veiligste en mooiste steden van de wereld. In de weekenden zul je met je familie allerlei dingen ondernemen. Veel ASSE-uitwisselingsstudenten houden ook na hun uitwisseling contact met hun gastgezin en zien dit voor de rest van hun leven als een tweede familie.

Om toegelaten te worden op het High School Canada Choice Programma ben je tussen de 15 en 18 jaar +3 maanden (bij aankomst in Canada). Heb je VWO gedaan en wil je graag op highschooluitwisseling? Neem dan even contact met ons op. Wij kijken graag met je mee of je als oudere scholier ook geplaatst kunt worden. Het behalen van goede cijfers de laatste twee jaar voorafgaand aan het programma is ook belangrijk. Mochten je cijfers niet voor alle vakken goed zijn, dan overleggen we samen met ons ASSE-kantoor in Canada wat we voor je kunnen doen. Daarbij mag je niet zijn blijven zitten tijdens je middelbare school periode.

Het High School Canada Choice Programma start ieder schooljaar in augustus/september en voor semester ook in januari. De precieze startdatum aan het begin van het schooljaar is afhankelijk van de high school waar je geplaatst wordt. Je weet dus na plaatsing pas of je in augustus of september vertrekt. De standaard aanmeldingsdeadline voor het High School Canada Choice Programma is 1 april voor start in augustus of september. Voor start in januari is de aanmeldingsdeadline 1 oktober. Is de deadline al verlopen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Buitenschoolse activiteiten zijn ontzettend populair op de middelbare scholen in Calgary en Vancouver. Je hebt dan ook keuze genoeg. Na school ga je sporten of neem je deel aan de vele schoolclubs, zoals: Club for Social Justice and International Cultures, Newcomers Club, Environment Club of Culture & Diversity Club. Je leert hier ontzettend veel van. Het grootste verschil met je middelbare school in Nederland is misschien wel dat je dag op school niet ophoudt als je klaar bent met het volgen van de lessen. Je gaat in Calgary of Vancouver gemakkelijk na school een water- of wintersport beoefenen. Stap op de skies na je lessen of ga windsurfen aan de kust. Vaak maak je via deze buitenschoolse activiteiten het snelste nieuwe vrienden en ontdek je tegelijkertijd wat je het allerleukste vindt om te doen.

ASSE International organiseert ook diverse bijeenkomsten samen met je lokale contactpersoon voor jou en andere uitwisselingstudenten in je omgeving. Denk hierbij aan gezellige uitjes naar de film met andere uitwisselingsstudenten, op zaterdagavond pizza eten in een leuk restaurant of een tripje naar een mooi natuurgebied in de buurt. Als ASSE-uitwisselingsstudent kun je hier ook zelf een proactieve rol in aannemen en samen met je lokale contactpersoon en andere uitwisselingsstudenten leuke tripjes plannen.

Programma-inhoud & kosten

We geven je graag een overzicht van de programma-inhoud en bijbehorende kosten:

High School Canada Choice Programma
Periode: Semester, jaar of meerdere jaren
Gastgezin: Betaalde gezinnen
School: Local Public High School
Plaatsing: Calgary of Vancouver
Visum: ETA

Programmakosten
Jaar: vanaf 26.450 EUR
Semester: vanaf 17.450 EUR

Inbegrepen in het programma*:

 • Goede en persoonlijke voorbereiding vanaf aanmelding tot en met terugkomst. Je wordt van het begin tot eind begeleidt door dezelfde ASSE Program Director;
 • Uitgebreid informatiemateriaal inclusief reisinformatie voor jou en je ouders;
 • Hulp bij de visumaanvraag;
 • Voorbereidingsbijeenkomst voor vertrek voor ouders en student;
 • 10-daagse oriëntatieweek in Montreal;
 • Exclusieve ASSE International rugzak;
 • Retourticket inclusief luchthavenbelasting en valutatoeslagen;
 • Vervoer naar je gastgezin;
 • Verblijf en maaltijden bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin;
 • Plaatsing op een Amerikaanse Public High School inclusief schoolgeld en leerboeken voor de verplichte vakken;
 • Lokale begeleiding door ASSE Canada;
 • 24/7 Noodnummer;
 • Jouw ASSE Program Director blijft tijdens het programma in contact met je ouders; en
 • Certificaat na afronden van je uitwisselingsjaar .

Niet inbegrepen in het programma:

 • Administratie -en aanmeldkosten van EUR 400;
 • Evt. kosten voor medische verklaring door een onafhankelijk arts;
 • Zakgeld ter plaatse voor eventuele extra kosten op school, zoals lunch, schoolboeken voor de gekozen vakken, sporttenues, sportkeuringen, uitjes, kleding etc.;
 • Annuleringsgarantie: Wij bieden een speciale annuleringsgarantie aan;
 • Reisverzekering: Wij bieden een speciale reisverzekering aan;
 • Vaccinaties en TBC-test; en
 • Visumkosten

* Onder voorbehoud van eventuele overmachtsituaties.

Lees de ervaringen van
onze uitwisseling studenten

Laat je inspireren...

Canada Choice widget

Goed voorbereid op uitwisseling
We begeleiden je stap voor stap

Hoe begeleiden we jouw high school uitwisseling?

Het ASSE Nederland team werkt intensief samen met ASSE International en samen plaatsen we jou op een high school in Canada. We werken samen met het Canadese ASSE kantoor en op locatie wordt je ook begeleid door een ervaren ASSE-coördinator. Door ons internationale netwerk, de professionele expertise van ons team en de uitgebreide kennis van een high school uitwisseling zorgen we ervoor dat je met een gerust hart de stap naar het buitenland kunt maken!