Isabelle in Amerika

Isabelle ging voor een schooljaar naar Amerika. Hier vertelt zij haar high school ervaringsverhaal.

“Het is spannend maar zo gaaf!”

Toen ik dertien jaar oud was, was er een schoolbeurs op mijn school. Daar kwam ik in contact met een High School uitwisselingsprogramma en dat leek me meteen heel gaaf. Ondanks dat ik op de havo niet voor het eindexamen ben geslaagd besloot ik er toch voor te gaan. Erg zenuwachtig was ik van tevoren eigenlijk niet, ik liet alles maar over me heen komen. Mijn ouders vonden het eerst erg spannend, maar ze vinden het nu heel leuk dat ik het gedaan heb.

Mijn fijne gastgezin én beste vriendin

Bij aankomst stond het gastgezin met een groot Welcome-bord op het vliegveld en het voelde meteen goed. Ik had een gastzusje van mijn leeftijd en een gastbroertje van twee jaar jonger. Ik sliep bij mijn gastzusje op de kamer en zij werd ook mijn beste vriendin. Binnenkort komt ze ook naar Nederland en dan gaan we wat tripjes maken zoals samen naar Parijs!

Al heel snel voelde ik me een onderdeel van het gezin en werd ik hetzelfde behandeld als de ‘echte’ kinderen. We hebben als gezin heel veel samengedaan. We zijn onder andere naar New York gegaan, naar Palm Springs (waar oma een huisje heeft), naar Los Angeles (waar familie woonde) en naar San Francisco. Ik had het zo ongelofelijk getroffen met zo'n fijne familie, ik ben hen voor eeuwig dankbaar.

Mijn Amerikaanse High School ervaring

Ik heb het senior year/ 12th grade gevolgd. Helaas heb ik door de corona pandemie wel een aantal gave dingen moeten missen zoals bijvoorbeeld Prom. Ondanks dat niet alles door kon gaan vanwege COVID-19, heeft de school heel veel leuke alternatieve programma's en activiteiten bedacht om het zo aangenaam mogelijk te maken. Ik ben dus heel blij dat ik gewoon ben gebleven en niet eerder naar huis ben gegaan.

De High School was echt heel gaaf! Het was niet een hele grote school, waardoor iedereen elkaar kende en je al snel opvalt als uitwisselingsstudent. Zo maakte ik heel makkelijk vrienden. De leraren waren heel aardig en ze hielpen mij goed met eventuele moeilijkheden in het Engels. Ik was namelijk niet de beste in Engels voor ik vertrok, maar ik pikte gelukkig alles heel snel op waardoor ik er in een paar weken ook erg goed in werd. "Practice makes perfect!"

Mijn dag bestond vaak uit blokken met vier lange lessen. Ook had ik vaak een ‘les’ waar je huiswerk kon maken zodat je na school meer vrije tijd had, dit vond ik heel fijn. In mijn vrije tijd speelde ik daar tennis. Elke vrijdag was er een American Football wedstrijd waar heel de school dan heenging. Samen met mijn vrienden gingen we hier ook altijd naar toe met geschminkte gezichten om het schoolteam aan te moedigen, dit was altijd een groot feest!

Terugblik en tips voor toekomstige Asse High School studenten

De uitwisseling heeft mij veel gebracht. Ik heb mijn Engels enorm kunnen verbeteren, onwijs leuke mensen leren kennen waar ik tot op heden nog steeds goed contact mee heb en het bijzonderste vind ik om een tweede familie in Amerika te hebben. Het hebben van een tweede familie klinkt misschien gek maar voor mij voelt dat echt zo.

Als ik een tip zou moeten geven is dat: niet bang zijn, gewoon doen. Een uitwisseling is spannend maar ook zó ontzettend gaaf! Lees je goed in, vooral de ervaringen van oud-ASSE studenten vond ik leuk om te lezen ook motiveerde mij dat om echt te genieten van élk moment en alle kansen te benutten die op mijn pad kwamen. Achteraf zegt iedereen namelijk dat zo'n jaar voorbij vliegt en ik kan je garanderen, dat is ook zo dus: GENIET!

ASSE High School Exchange

Lees alle ervaringen van onze ASSE studenten en laat je inspireren. Wil jij net als Isabelle naar een High School in Amerika? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Is Amerika ook iets voor jou?
Dit zijn je opties
Bestemmingen
  Populaire staten:
 • California
 • New York
 • Montana
 • Washington
 • Florida
 • Pennsylvania
 • Minnesota
Vertrekperiode
 • Jaar: augustus of september
 • Semester: augustus, september of januari
Leeftijd
 • 15 t/m 18,5 jaar
Prijzen
 • Classic: 12.950 EUR (jaar) en 11.950 EUR (semester)
 • Choice: vanaf 17.450 EUR (jaar) en 18.950 EUR (semester)
 • Private: 22.450 EUR (jaar) en 16.450 EUR (semester)
 • Private+: vanaf 23.950 EUR (jaar) en 17.450 EUR (semester)