INCLUSIEF 4 ORIËNTATIEDAGEN IN NEW YORK | KIES VOOR JAAR OF SEMESTER

Ga op high school uitwisseling in Amerika

Studeer aan een highschool in Amerika en ontdek de Amerikaanse leven! Amerika is al jaren hét populairste programma en dat is natuurlijk niet voor niets. Door de highschoolspirit, leuke themaweken en vele naschoolse activiteiten, hoef jij je niet te vervelen. Maak gave evenementen mee zoals homecoming en prom. Je gaat leven zoals in de Amerikaanse films en series en wordt opgehaald door de welbekende gele schoolbus. Je hebt de keuze uit vier programma's in Amerika. ‘Classic’ is ons traditionele programma, waarbij je binnen alle staten van Amerika geplaatst kan worden. Bij het ‘Choice’-programma geef je zelf aan in welke regio of staat je geplaatst wilt worden. Wil je nog meer de touwtjes in eigen handen hebben? Dan is het ‘Private’ of ‘Private+’-programma ideaal voor jou. Hierbij kies je zelf een private highschool uit en bepaal je zelf op welke sport, schoolvak of interesse je tijdens jouw uitwisseling de focus wilt leggen. Ga het avontuur aan en kies voor een highschool in Amerika.

Highlights USA
 • 4 programma's
 • Jaar: start in augustus of september
 • Semester: start in augustus, september of januari
 • 4 oriëntatiedagen in New York!
ASSE Field Trips
Ontdek Amerika tijdens de ASSE Field Trips naar Californië, de Oostkust of Hawaii!
Waar kies jij voor?
Dit zijn jouw opties
Bestemmingen
  Populaire staten:
 • California
 • Montana
 • Washington
 • Florida
Vertrekperiode
 • Jaar: augustus of september
 • Semester: augustus, september of januari
Leeftijd
 • 15 tot 18,5 jaar
Prijzen
 • Classic: 12.950 EUR (jaar) en 11.950 EUR (semester)
 • Choice: vanaf 17.450 EUR (jaar) en 18.950 EUR (semester)
 • Private: 22.450 EUR (jaar) en 16.450 EUR (semester)
 • Private+: vanaf 23.950 EUR (jaar) en 17.450 EUR (semester)
Ervaring Sunanda 2

Semester of jaar studeren aan een highschool in Amerika: de kosten

Wil je naar een highschool in Amerika, dan zijn hier ook kosten aan verbonden. Hierbij moet je denken aan kosten voor plaatsing maar ook kosten voor wonen, levensonderhoud, verzekeringen en eventueel buitenschoolse activiteiten. Hoe hoog de kosten voor studeren aan een highschool in Amerika zijn, hangt af van het programma dat je kiest en hoe lang je gaat studeren. Ga je een volledig jaar naar een highschool in Amerika, dan zullen de kosten hoger zijn dan wanneer je voor een semester kiest. Wil je meer weten een uitwisseling naar Amerika, een semester of exchange year in de USA en de kosten? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

Als exchange student een exchange year ervaren in Amerika

Een uitwisseling naar de Verenigde Staten een studeren aan een highschool in de VS is een onvergetelijke ervaring! Naast een enorme cultuurboost krijg je alles te zien van het Amerikaanse leven! Je ontwikkelt jouw Engelse talenknobbel en maakt vrienden voor het leven. Een exchange jaar in Amerika maakt je zelfstandig en je leert om jezelf aan te passen aan andere culturen. Bij een highschool in de USA gelden andere regels dan bij Nederlandse universiteiten en de lessen zijn ook anders opgebouwd. Kies je voor een echange naar Amerika, dan kun je natuurlijk ook ervoor kiezen om niet een heel jaar maar semester te gaan. De duur van je verblijf is dan korter, maar je kunt wel het leven als een Amerikaanse student volledig ervaren.
Amerika classic 2

A once in a lifetime experience

Volg een highschoolprogramma aan een highschool in Amerika

Ga via ASSE Nederland op high school uitwisseling naar Amerika. Tijdens een high school uitwisseling in de USA, zul jij je Engelse taal verbeteren, de Amerikaanse cultuur leren kennen en veel nieuwe vrienden maken. Je zal een grote persoonlijke groei doormaken en een stuk zelfstandiger terugkomen.

Ga via ASSE Nederland op highschooluitwisseling naar Amerika. Tijdens een highschooluitwisseling in de USA, zul jij je Engelse taal verbeteren, de Amerikaanse cultuur leren kennen en veel nieuwe vrienden maken. Je zal een grote persoonlijke groei doormaken en een stuk zelfstandiger terugkomen.

In Amerika is alles ‘big, bigger, biggest’ en feestdagen worden uitbundig gevierd. Wat dacht je van Thanksgiving, Halloween of Independence Day? Een exchange naar de VS staat garant voor een onvergetelijk avontuur!

Lees de ervaringen van
onze uitwisseling studenten

Laat je inspireren...

Goed voorbereid op uitwisseling
We begeleiden je stap voor stap

Hoe begeleiden we jouw uitwisseling naar een highschool in de USA?

Het ASSE Nederland team werkt intensief samen met ASSE International en samen plaatsen we jou op een highschool in Amerika. We werken samen met het Amerikaanse ASSE kantoor en op locatie wordt je ook begeleidt door een ervaren ASSE-coördinator. Door ons internationale netwerk, de professionele expertise van ons team en de uitgebreide kennis van een high school uitwisseling zorgen we ervoor dat je met een gerust hart de stap naar het buitenland kunt maken!