Sterre in Amerika

Sterre ging voor een schooljaar naar Amerika. Hier vertelt zij haar high school ervaringsverhaal.

"Het is een ervaring die je nooit meer vergeet!"

Ik heb altijd al gezegd dat ik ooit naar Amerika wilde verhuizen. Toen ik meer te weten kwam over een High School Exchange, wist ik meteen dat ik dit wilde doen! Ik ben gaan kijken naar de mogelijkheden en eindelijk werd mijn droom werkelijkheid. Ik heb een jaar in Pennsylvania gewoond als uitwisselingsstudent!

Mijn gastgezin in Amerika

Het gastgezin waar ik in terecht kwam was heel leuk. De twee oudere dochters waren net uit huis en ik kwam samen te wonen met een Spaanse studente. Ze hadden al vaker uitwisselingsstudenten in huis gehad en ze namen ons echt óveral mee naartoe. Hierdoor leerde ik snel meer over de Amerikaanse cultuur. Zo ben ik bij een ice hockey wedstrijd geweest, wat superleuk was om een keer te zien! Ik heb nog regelmatig contact met het gastgezin.

Een verschil dat mij opviel, was dat ik in Amerika meer vrijheid kreeg dan in Nederland. In Nederland heb ik twee oudere broers en ben ik de jongste van het gezin. In Amerika werd ik meer als volwassene gezien. Hierdoor waren er niet veel regels bij mijn gastgezin. Natuurlijk wilden ze weten waar ik was en hoe laat ik thuis zou komen, maar verder had ik best veel vrijheid.

Mijn ervaring op een Amerikaanse High School

In Amerika zijn de scholen zo anders dan hier in Nederland! Op een High School kun je vakken kiezen in allerlei richtingen. Er is veel meer dan alleen maar de standaard vakken, zoals Engels of wiskunde. Zo koos ik onder andere voor Musical, Journalism en Softbal. Na school ging ik vaak nog sporten of nam ik deel aan een club, waar ik snel nieuwe mensen leerde kennen. Ik ben niet afwachtend, dus ik vond het erg leuk om overal aan mee te doen! Af en toe was het wel zwaar, want ik sportte maar liefst zes dagen per week.

De lessen en de docenten vond ik erg leuk en aardig. De docenten deden leuke dingen met de klas en waren niet de typische leraren die de hele tijd zeiden wat je moest doen. Hierdoor vond ik de lessen heel erg leuk!

Terugblik en tips

Mijn exchange vond plaats tijdens de coronaperiode, waardoor ik besloot eerder terug te gaan naar Nederland. Iedereen moest namelijk binnenblijven en dit deed ik toch liever bij mijn eigen gezin in Nederland dan in Amerika. Hierdoor heb ik helaas prom en graduation gemist.

Ondertussen ben ik al een keer teruggegaan naar Amerika om mijn gastgezin en vrienden weer te zien. Ook ben ik naar Spanje geweest om mijn gastzus op te zoeken. Ik heb nog regelmatig contact met haar.

Mijn tip voor andere studenten is: ga het gewoon doen! Als andere mensen op school je ergens mee naar toe vragen, moet je zeker meegaan. Een uitwisseling is een ervaring die je nooit meer vergeet!

ASSE High School Exchange

Lees alle ervaringen van onze ASSE studenten en laat je inspireren. Wil jij net als Sterre naar een High School in Amerika? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Is Amerika ook iets voor jou?
Dit zijn je opties
Bestemmingen
  Populaire staten:
 • California
 • New York
 • Montana
 • Washington
 • Florida
 • Pennsylvania
 • Minnesota
Vertrekperiode
 • Jaar: augustus of september
 • Semester: augustus, september of januari
Leeftijd
 • 15 t/m 18,5 jaar
Prijzen
 • Classic: 12.950 EUR (jaar) en 11.950 EUR (semester)
 • Choice: vanaf 17.450 EUR (jaar) en 18.950 EUR (semester)
 • Private: 22.450 EUR (jaar) en 16.450 EUR (semester)
 • Private+: vanaf 23.950 EUR (jaar) en 17.450 EUR (semester)