FRANSTALIGE EN ENGELSTALIGE PROGRAMMA'S | KIES VOOR JAAR OF SEMESTER

Ga op highschooluitwisseling in Canada

Canada is een multicultureel land. Verschillende culturen, levensstijlen en een indrukwekkende natuur wisselen elkaar af. Mensen met verschillende achtergronden, woonachtig in de dorpen of juist in een van de moderne metropolen, leven samen in een tweetalig land. Je kunt bij het ‘Classic’-programma kiezen tussen een uitwisselingsjaar in het overwegend Engelstalige gedeelte van Canada of juist in de provincie Quebec, waar de officiële spreektaal Frans is. Je kunt ook kiezen voor het ‘Choice’-programma, waarbij je op uitwisseling gaat in Vancouver of in de Canadese Rocky Mountains in de regio Calgary. Vancouver en Calgary zijn in Canada de twee populairste highschooldistricten, waar je na school gemakkelijk op de ski's stapt of juist een duik neemt in de zee. De combinatie van het landschap, de moderne steden en het hoogwaardige onderwijs zorgen ervoor dat je hier als highschoolstudent de tijd van je leven hebt.

Highlights Canada
 • 3 programma's
 • Jaar: start in augustus of september
 • Semester: start in augustus, september of januari
 • Engels- én Franstalige opties
French Language Camp
Je hebt een toffe oriëntatieweek in Montreal als je kiest voor het Franstalige programma!
Waar kies jij voor?
Dit zijn jouw opties
Bestemmingen
  Populaire Engelstalige provincies:
 • British Columbia
 • Calgary
 • Vancouver
  Populaire Franstalige provincie:
 • Quebec
Vertrekperiode
 • Jaar: augustus of september
 • Semester: augustus, september of januari
Leeftijd
 • 14 tot 18 jaar
Prijzen
 • Classic English: 18.950 EUR (jaar) en 17.950 EUR (semester)
 • Classic French: 19.950 EUR (jaar) en 19.950 EUR (semester)
 • Choice: vanaf 26.450 EUR (jaar) en 17.450 EUR (semester)
Canada Classic French widget

Studeren aan een highschool als exchange student in Canada

Studeren aan een highschool in Canada is een bijzondere ervaring, die jij je de rest van je leven zult herinneren. Je dompelt je onder in een compleet nieuwe cultuur met andere gebruiken en gewoontes en leert de Engelse of Franse taal vloeiend spreken. Daarnaast kun je genieten van al het moois wat Canada jou te bieden heeft en je leert andere internationale studenten kennen. Je volgt lessen aan een Canadese highschool en kom bij een Canadees gastgezin te wonen. Ben je al helemaal enthousiast geworden? Geef je dan op voor een uitwisselingsprogramma in Canada!

Semester of exchange year in Canada

Je kunt uit verschillende programma’s kiezen als je wilt studeren in Canada. Zo kun je een semester op uitwisseling gaan, maar je kunt ook kiezen voor een volledig exchange year in Canada. ASSE biedt drie programma’s aan voor uitwisselingsstudenten: het Engelstalige Classic-programma, het Franstalige Classic-programma en het Calgary of Vacouver-programma. Welke kies jij?
Canada Classic English widget

The Canadian exchange

Highschoolprogramma in Canada

ASSE Nederland regelt jouw highschoolavontuur in Canada! Een uitwisseling in Canada zorgt ervoor dat jij je Engelse óf Franse taal bijspijkert, de Canadese cultuur leert kennen en een internationaal netwerk opbouwt met vrienden over de hele wereld. Je wordt zelfstandig en zal een grote persoonlijke groei doormaken. Canada kent veel dezelfde kenmerken als Amerika. Je zal worden opgehaald in een gele schoolbus, zal Prom, Thanksgiving en Halloween vieren en gave sporten kunnen beoefenen zoals lacrosse en ijshockey.

Lees de ervaringen van
onze uitwisseling studenten

Laat je inspireren...

Goed voorbereid op uitwisseling
We begeleiden je stap voor stap

Hoe begeleiden we jouw highschooluitwisseling in Canada?

Het ASSE Nederland team werkt intensief samen met ASSE International en samen plaatsen we jou op een highschool in Canada. We werken samen met het Canadese ASSE kantoor en op locatie wordt je ook begeleid door een ervaren ASSE-coördinator. Door ons internationale netwerk, de professionele expertise van ons team en de uitgebreide kennis van een highschooluitwisseling zorgen we ervoor dat je met een gerust hart de stap naar het buitenland kunt maken!